Friskvård

Hunden är en extremsportare. Den älskar att vara i rörelse och använda sin kropp utan begränsningar. Därför drar den lätt på sig mindre skador som, om de inte behandlas, kan leda till större problem. Friskvård handlar om att förebygga skada genom att stärka och underhålla hundens rörelsehälsa. Att ge hunden de bästa förutsättningarna för att hålla sig stark, rörlig och smärtfri. Att tidigt hitta störningar i hundens rörelseapparat och behandla dem är avgörande. Studier visar att hundar som får friskvård regelbundet med start tidigt i livet, i högre utsträckning än andra hundar är mer skadefria och förlänger sina liv. 1-2 friskvårdsbesök om året är en bra investering för ett långt, aktivt och smärtfritt liv tillsammans. 

Smärta hos hund

Hundar visar inte smärta på samma sätt som människor. Istället för att "klaga" kompenserar de för det onda genom att använda andra delar av kroppen som på så sätt får jobba onödigt hårt. När en hund väl visar symptom som vi människor kan tolka som smärta, exempelvis hälta, har det ofta gått för långt. Och det är inte sällan som det större problemet sitter någon annanstans än i benet som haltar. Orsaken till problemet går inte alltid att hitta på en röntgen eller genom provtagning. Det kan krävas ett besök till en Canineopat.

En hund som har ont, kan till exempel visa det genom aggressivitet, apati, eller genom att vara "annorlunda" än vad den brukar. Smärta som är kopplad till hundens rörelseapparat (skelett, muskler, leder och senor) går ofta att påverka med genom behandling. Regelbundna besök till en Canineopat ger en aktuell information om hundens fysiska mående och eventuella "problemområden". En Canineopat är specialist på hundens rörelseapparat och kan genom rörelseanalyser komma fram till vad just din hund behöver för att undvika eller rehabilitera skador. 

Stockholms Hundhälsa
Friskvård och Rehabilitering för Hund

Kontakt
sms 0704357278
email info@stockholmshundhalsa.se

Boka tid via Boka Direkt:
Stockholms Hundhälsa​​​

Swish 123 268 69 05
Bangiro 5335-2332


Facebook 
https://www.facebook.com/stockholmshundhalsa/

Instagram
Stockholms Hundhälsa